Hvad kan jeg forvente som borger?

Som del af den sammenhængende kommunale ungeindsats (KUI) skal vi som kommune sikre at du har en koordineret uddannelsesplan og at der er progression i dit forløb frem mod dit mål.

Har du kontakt med flere instanser i det kommunale system og har du ønske om at vi koordinerer indsatser på tværs og samlet støtter dig i en positiv udvikling sammen med dig, så trækker vi gerne samarbejdskortet.

Når vi har modtaget dit samtykke til at vi må koordinere din sag på tværs af kommunale afdelinger, vil vi gøre vores bedste for at finde løsninger sammen med dig.

Du er i centrum, og vi hjælper dig i forløbet. Vi giver os tid til at lytte til dig og dine ønsker og behov. Og sammen med dig planlægger vi din vej til uddannelse og job.

Dit forløb kan starte, når du er klar, og det varer til du er kommet godt i gang. Du vil opleve at vi som fagpersoner har talt sammen og at det ikke er dig, der skal koordinere mellem os. Samtidig kan du være sikker på at der ikke tages beslutninger uden din deltagelse.

På din vej til uddannelse og job vil der ske følgende:

  1. Én kontakt til kommunen
    Du får oplyst en person, som du kan kontakte, hvis du har spørgsmål til dit forløb/din uddannelsesplan. Din kontakt hjælper dig med at finde rundt i kommunen og finde frem til de personer, der kan hjælpe dig.
  2. Et team af fagpersoner står klar til at hjælpe dig.
    Der samles et team af fagpersoner, som kan hjælpe dig. Teamet kan også hjælpe dig, hvis du har problemer med at få styr på økonomien eller med at finde en bolig. Eller andre ting, der skal tages hånd om. Du skal ikke forklare dig flere gange. Din sag bliver koordineret på tværs via teamet.
  3. Du kan vælge en person (over 18 år) fra dit personlige netværk, som støtter dig undervejs i dit forløb.
    Du har mulighed for at vælge en person, du er tryg ved, og som du gerne vil have med på møder. Det kan for eksempel være en fra din familie eller en ven.
  4. Du holder møder med dit team, og I lægger en plan.
    I forløbet skal du flere gange mødes med dit team, din kontakt til kommunen og den person, du selv har valgt. På møderne taler vi om dine behov og dine mål for livet. Sammen lægger vi en fælles plan for din vej til uddannelse og job. Vi aftaler med dig, hvordan vi bedst kan hjælpe dig. I uddannelsesplanen beskriver du dine mål for uddannelse, arbejde, bolig og økonomi. Du aftaler sammen med os, hvad du skal gøre, og hvem der skal hjælpe dig, for at du kan nå dine mål. Vi vil jævnligt følge op på, hvordan det går med at nå målene.

Din vej til uddannelse og job – kom med i et koordineret forløb:

  • Én kontaktperson til kommunen.
  • Et team af fagpersoner er klar til at hjælpe dig.
  • Du vælger én voksen, som støtter dig undervejs.
  • Du holder møder med dit team, og I lægger en plan, som hjælper dig på vej.

Vi kalder det ”KUI-samarbejdsmodellen”.